۲۵ فروردین ۱۳۸۵، ۱۸:۴۱

در بيانيه پاياني اجلاس رؤساي مجالس كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي اعلام شد :

تاكيد بر حق دستيابي اعضا به فناوري صلح آميز هسته اي / حمايت از منتخبان ملت فلسطين و روند سياسي عراق

تاكيد بر حق دستيابي اعضا به فناوري صلح آميز هسته اي / حمايت از منتخبان ملت فلسطين و روند سياسي عراق

در بيانيه پاياني چهارمين اجلاس رؤساي مجالس كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلاميبه به حق مسلم كشورهاي عضو آژانس بين المللي انرژي اتمي براي استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي، ضرورت مقابله با تحركات اسلام ستيزي در غرب، حمايت از روند سياسي در عراق، محكوميت غرب به علت قطع كمكهاي مالي به ملت فلسطين و منتخبانش و مسائل مهم ديگر جهان اسلام اشاره شد.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري كويت،كنفرانس اتحاديه پارلمان هاي دولتهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي خواستار اعلام منطقه عاري از سلاحهاي كشتار جمعي شد و در عين حال بر حق استفاده صلح آميز از فناوري هسته اي تاكيد كرد.

اين كنفرانس در بيانيه پاياني خود موسوم به بيانيه استانبول از شوراي امنيت و آژانس بين المللي انرژي اتمي خواست بيانيه اي مبني بر عاري شدن منطقه خاورميانه بدون استثنا از سلاحهاي كشتار جمعي به ويژه سلاح هسته اي صادركند.

در اين بيانيه از گسترش سلاحهاي هسته اي در منطقه به اعتبار اينكه اين سلاح ها تهديدي خطرناك بر امنيت منطقه اي و بين المللي مي شود، ابراز نگراني شده است.

در اين بيانيه "حق هر دولت عضو معاهده منع گسترش سلاحهاي هسته اي در استفاده صلح آميز از فناوري هسته اي تحت نظارت آژانس بين المللي انرژي اتمي و بر اساس مقررات معاهده منع گسترش سلاحهاي هسته اي" مورد تاكيد قرار گرفته است.

به گزارش مهر، اين بيانيه بر ضرورت تقويت تلاشهاي اصلاحات سياسي، اقتصادي در دولتهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي بر اساس ديدگاه جديد كه اداره حكيمانه و نظارت سياسي فعال و شفاف و حس پاسخگويي در آن وجود داشته باشد، تاكيد مي كند.

روساي مجالس كشورهاي اسلامي از اصلاحات جاري در دولتهاي عضو حمايت كرده  و بر ضرورت همسويي وهماهنگي آن با ارزشها و سياستهاي ملي هر دولت عضو تاكيد كردند.

بيانيه استانبول نگراني عميق خود را از رشد اسلام ستيزي در نقاط مختلف جهان ابراز نگراني عميق كرد و هرگونه ربط دادن اسلام را با خشونت محكوم كرد.

اتحاديه پارلمان هاي اسلامي بر اهميت پايبندي دولتهاي عضو به بررسي مسئله اسلام ستيزي در سطح محلي، منطقه اي و بين المللي تاكيد كرد و جامعه بين المللي با ارگانهاي اجتماعي و مدني را مسئول تضمين احترام به اديان و مقابله با اين اقدامات از طريق اجراي قوانين دانست.

در اين بيانيه از جامعه بين المللي خواسته شده است تا گامهاي ضروري را براي تشويق گفتگو وتفاهم واحترام متقابل از طرح ائتلاف تمدنها كه تركيه و اسپانيا اجراي آن را تحت نظارت كوفي عنان دبيركل سازمان ملل متحد به عنوان يك مكانيزم فعال در اين مسير برعهده دارند،حمايت كرد.

درباره مبارزه با تروريسم، در اين بيانيه بر ضرورت اينكه جامه جهاني شيوه مشترك و يكپارچه اي براي تعيين و تعريف و محكوميت تروريسم تصويب كند و اينكه "مبارزه با تروريسم بدون همبستگي و همكاري بين المللي ممكن نخواهد بود."

اين بيانيه ابراز عقيده كرد كه مبارزه با تروريسم تنها از طريق شيوه هاي امنيتي امكان ندارد، بلكه از راههاي صلح آميز و عادلانه و شناخت ريشه هاي واقعي تروريسم امكان دارد.

اين بيانيه به اهميت تفاوت قائل شدن صريح ميان حق مشروع ملتها در مقاومت بر ضد دشمن متجاوز وميان اقدامات جنايتكارانه تروريستي تاكيد كرد و از سازمان ملل خواست تا مفاهيم و معيارها دراين زمينه را تعريف و مشخص كند.

بيانيه استانبول مخالفت خود را با هرگونه " باج خواهي يا تحريم يا محاصره كه بر دولت منتخب ملت فلسطين"(به رهبري حماس توسط رژيم اسرائيل و حاميانش) اعمال مي شود، اعلام كرد و از نتايج انتخابات اخير فلسطين (بهمن 84 كه به پيروزي چشمگير حماس منجر شد) استقبال كرد.

اين بيانيه همچنين تهديدهاي جهان غرب مبني بر قطع كمكهاي مالي به ملت فلسطين و دولت منتخبش(حماس) را محكوم كرد و آن را مجازات گروهي ملت فلسطين به خاطر انتخاب دمكراتيكش توصيف كرد.

اين بيانيه از جامعه جهاني خواست به حمايتهاي مالي خود ازفلسطيني ها به منظور تحقق حل عادلانه و فراگير و دائم بر اساس قطعنامه هاي بين المللي ذيربط ادامه دهد.

درموردعراق، روساي مجالس كشورهاي اسلامي دربيانيه خود بر ضرورت حفظ حاكميت و استقلال و سلامت ارضي و وحدت ملي اين كشور تاكيد كرده و از همه گروههاي عراقي خواستند با همكاري با يكديگر در راه تحقق آرمانهاي ملت عراق تلاش كنند.

اين بيانيه همچنين حمايت كامل خود را از تمام ابتكارهاي منطقه اي و بين المللي با هدف برقراري ثبات و امنيت و وفاق ملي درعراق اعلام كرد.

درمورد قبرس، اتحاديه پارلمانهاي اسلامي از جامعه بين المللي خواست تا گامهاي ملموسي براي پايان انزواي غير انساني بخش ترك نشين قبرس بردارد و از دولتهاي عضوص خواست همبستگي و روابط خود را با اين بخش درتمام سطوح تقويت كنند.

چهارمين اجلاس روساي مجالس كشورهاي اسلامي روز گذشته در استانبول به كار خود پايان داد.

دركنفرانس مذكور به مسائل مختلفي  از جمله عاري شدن منطقه خاورميانه از سلاحهاي كشتار جمعي، مقابله با حملات خصمانه غرب به اسلام و رسول اكرم(ص)، راههاي حمايت از دولت جديد فلسطيني به رهبري حماس، حمايت از پيشبرد روند سياسي در عراق، مبارزه با تروريسم تحت چارچوب سازمان ملل، افزايش تلاشهاي هدفمند براي انجام گفتگوي مستمر ميان پارلمانهاي اسلامي و غربي پرداخته شد.

دراين كنفرانس تاثير جهاني سازي بر اقتصاد كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي مورد بررسي قرار رفت وخواستار اختصاص كمكهاي داوطلبانه به صندوق همبستگي اسلامي در سازمان اسلامي براي حمايت از عمليات همبستگي ميان دولتهاي اسلامي به هنگام حوادث شدند.

شركت كنندگان در اين كنفرانس همچنين به تقويت دمكراسي و حقوق بشر و آزادي بيان و تضمين مشاركت فعال شهروندان در بناي جوامع اسلامي اشاره كردند و تدريس زبان عربي در دولتهاي اسلامي كه مردم آن به اين زبان تكلم نمي كنند، توصيه شد.

کد خبر 312006

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha